Nagu näha, siis liivariba jääb iga tunniga üha kitsamaks. Ilmateenistuse andmetel on oodata, et Pärnus tõuseb veetase üle kriitilise piiri ehk 200 cm Amsterdami normiga võrreldes kõrgemale.

Seetõttu pannakse sussesõidu keelumärgid tänavatele, mis jäävad Tammsaare puiesteest mere poole, Munamäe nurga juurest Viikingi poole, Remmelga ja Esplanaadi tänava ning Mere puiestee ristmikust mere (Ammende villa) poole, Merekalda tänavale ja Kaubasadama teele. Kui merevesi peaks veelgi tõusma, võidakse liiklust piirata ka Audru osavallas.

„Politsei on ees. Edasi ei pääse ka kohalikud elanikud ja hotellikülastajad, kellel soovitatakse auto mujale jätta,“ ütles linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. „Vesi on osa mere- ja jõeäärseid piirkondi juba üle ujutanud, aga pole väga kaugele jõudnud.“

Linnapea Romek Kosenkranius palus mere ja jõe ääres uudistamist vältida, sest see takistab operatiivteenistuste tööd ja võib uudistajad ohtu seada.

Riigi ilmateenistuse andmetel on merevee tõusu hari täna õhtul kella 21-22 ja ööl vastu homset kella kolme paiku, mil merevee tase võib tõusta 200 sentimeetri võrra üle maapinna. Ohustatud on madalamad mere- ja jõeäärsed alad.