Nii Helme kui ka Vaher kinnitasid pärast kohtumist, et nende koostöö jätkub eesmärgipõhiselt.

"Meil on vaja piir välja ehitada, meil on vaja sisekaitsereserv teha. Meil on täna, praegu laua peal näiteks kanepi teema. Meil on terve hulk muid PPA valdkonda kuuluvaid teemasid - piirivalve tugevdamine, migratsiooni teema - et meil ei ole väga suurt manööverruumi ja otsustasime, et tõmbame asjale kriipsu alla, surume kätt ja läheme koos edasi," lausus Helme.

Vaher rõhutas, et PPA jaoks on töörahu väga oluline. "Politseiniku töö eeldab seda, et tal on olemas julgus teha oma otsuseid, planeerida oma edasisi tegevusi. Politsei- ja piirivalveameti juhi jaoks on eelarve alati üks töö instrument. Siseministeerium on küsinud, meie oleme andnud oma sisendi, milliseid kärpekohti me näeme. Need arutelud alles tulevad sügisel," ütles Vaher.

Helme kinnitas, et usaldus tema ja Vaheri vahel on taastatud, kuid vabandamiseks ei näinud ta põhjust. "Me rääkisime asjad sirgeks, rääkisime väga avameelselt."

Vaher lisas, et Martin Helmega, kes teda möödunud nädalal ametist tagandada üritas, pole tal sellest ajast rohkem kontakti olnud.