Päästeameti pressiesindaja ütles Delfile, et väljakutse keskuses toimuvast põlengust jõudis nendeni täna pärastlõunal kell 13:40. Päästjate kohale jõudes oli kohapeal lauspõleng ning tuli oli juba jõudnud ka katusekonstruktsioonidesse.

Süttinud tööriistade laoruum oli Delfi andmeil Maksimarketi kasutuses olev juurdeehitus, milles polnud automaatset kustutussüsteemi. Praegu arvatakse, et põleng algas elektrilühisest.

Tuletõrjujad alustasid kohe kustutustöödega ning põleng saadi kontrolli alla kolme tunniga. "Hetk tagasi saadi tulekahju kontrolli alla ja on lokaliseeritud ning käib täiendav järelkontroll," kinnitas pressiesindaja kell 17.

Töid raskendas tugev tuul, mis kandis tuld edasi. Sündmuskohal oli hulgaliselt päästeressurssi ning kustutustöödesse olid kaasatud päästemeeskonnad nii Lasnamäe, Pirita, Lilleküla, Kesklinna, Assaku kui Nõmme päästekomandodest.

Delfi andmetel oli kohapeal 13 päästeautot ja kolm kiirabi.

Vesse kaubanduskeskuses tegutsevad kauplused Bauhof ja Coop evakueeriti otsekohe inimestest, kinnitas päästeameti pressiesindaja. Ükski inimene põlengus kannatada ei saanud.