Jõuluvanaks oli riigikogulastele tuttav Gaute Kivistik. Jõuluvana kiitis riigikogu, et erinevalt Lätist, kes valis viis korda presidenti, suutis Eesti veel parem olla: president valiti kuuendal korral. Jõuluvana tunnustas, et parlamendisaadikud soovivad ka jõulude eel olla pikalt koos ööistungitel.

"Vaata mõnikord räägitakse, et öised istungid – need on kulukad asjad, et need raiskavad rahva raha. Aga mina sellest mõttest aru ei saa. Kui Riigikogu liige on kogu aeg tööl, siis ei sõida ta ju oma autoga, autot ei ole vaja. Kui ta on kogu aeg tööl, siis ei ole tal ju vaja hotelli ega kodukulusid ei ole. Kui ta on kogu aeg tööl, siis ei kohtu ta selle valijaga, kelle peale kulub jube palju raha kogu aeg, kui ta kokku saab temaga. Kui on Riigikogu liige kogu aeg tööl, siis on kokkuhoid tohutu suur," jätkas jõuluvana mõttelendu.

Lisaks tõi jõuluvana välja, et kui tehakse juba kobarseadusi, siis miks mitte teha ka kobarvaheaegasid - saaks kiiremini. "Võtame ühe kobarvaheaja ja seal sisalduks kohe sees 200 vaheaega," sõnas jõuluvana.

Riigikokku saabunud jõuluvana tõi riigikogu juhatusele: esimehele Eiki Nestorile, aseesimehele Taavi Rõivasele ja Enn Eesmaale kellukese, mida üheskoos ka tilistati. "Minu oma on vist si-pohmellis," naljatles Eesmaa.

Jõuluvana riigikogus 2016

Seejärel asuti kingitusi jagama parlamendisaadikutele.

Esimene jõulukotist välja tõstetud kingitus läks Vabaerakonnale. Kingitust - ideede etteistutamise masinat - üks lunastama läinud Ain Lutsepp luges jõuluvanale Juhan Viidingu luuletuse. "Teistel erakondadel teinekord on nii kiire, et neil pole endal ideid aega mõtelda. Teie olete ajaloos tuntuks saanud, et kasvatate idee ette ja teised võtavad siis selle endale ja kasvatavad kenasti edasi," selgitas jõuluvana.

Jõuluvana riigikogus 2016

Reformierakonna peenhäälestamine ei jäänud ka jõuluvanal märkamata ning Madis Millingu eestvedamisel tehtud etteaste eest said reformierakondlased nn peenhäälestamise esmaabikasti, kus peitus nihkmõõdik, loodlaud, stetoskoop ja vererõhuaparaat. "Ma tean, et praegu on riigikogu võtmas vastu suuri otsuseid, aga kui teil on tunne, et midagi on korrast ära ja närib, siis kutsuge Reformierakond ja ta peenhäälestab asjad ära," sõnas jõuluvana.

Jõuluvana riigikogus 2016

Endale uut nime nooliv Isamaa ja Res Publica Liit, keda esimees Margus Tsahkna järjepidevalt Isamaaks kutsub, sai jõuluvana käest nimeraamatu. "Kui ikka nimi panna uus, et siis oleks ikka tore nimi," andis jõuluvana sõbraliku soovituse ja käis välja kaunid nimed nagu Tiit ja Merilin. Lisaks kinkis jõuluvana IRL-i parlamendisaadikutele sinimustvalge mustriga kootud villased sokid. "Kui on olemas inimesel villased sokid, tuleb ta välja ükskõik millisest jubedast olukorrast," lisas jõuluvana.

Jõuluvana riigikogus 2016

Meeskonnavärina tehtud "Padar ja emis" oli Sotsiaaldemokraatliku Erakonna parlamendisaadikute üllitiseks. Kaasatud olid "Pehmetest ja karvastest" tuntud käpiknukud. "Sotsiaaldemokraadid, teie olete nagu üks vajalik vuugitäide teiste erakondade vahel," ütles jõuluvana ning andis Kalvi Kõvale kingituseks üle vuugisegu ning kasuliku kellu.

Jõuluvana riigikogus 2016

EKRE esindajana läks jõuluvana juurde esimees Mart Helme, esitades laulu "Mary´s Little Boy". EKRE sai kingituseks ruutmeetri korralikku parketti. "Kui tunnete, et ei osutu jälle parketikõlblikuks, on teil olemas oma parkett," täheldas jõuluvana lootustandvalt.

Jõuluvana riigikogus 2016

Keskerakonna kingituse lunastamiseks võttis laulu üles Märt Sults koos Toomas Väinaste ja Toomas Pauriga - oma looga tögasid nad Reformierakonda. Keskerakond sai kaks kingitust: kaunis karikas, millele oli kirjutatud "Inimkonna tähtsaim leiutis on ratas". Teise kingitusena anti erakonnale keerutamiseks õnneratas. "Head keerutamist, sest nagu ma olen aru saanud, siis peamine osa igasugu plaanide rahastamisel on teil rajatud just heale õnnele," ütles jõulumees.

Jõuluvana riigikogus 2016