Pressikonverentsil osalesid peaminister Jüri Ratas, siseminister Mart Helme, kultuuriminister Tõnis Lukas ja sotsiaalminister Tanel Kiik.

Pressikonverentsi alguses noomis Jüri Ratas valitsuse vastu protestijaid, kes hoone ette sada sefiiritorti olid toonud. "Toiduga ei mängita," ütles Ratas.

Protestijad viitasid aktsiooniga sellele, et möödunud reedel saatis peaminister Jüri Ratas rahandusminister Martin Helmele tordi, millega tänas viimast raske nädala eest.

Küsimuste voorus selgus, et tordi said ka Helir-Valdor Seeder ning Mart Helme. Ratase sõnul oli tortide saatmine lihtne viisakus.

Kolmandik miljonit viirusevastasele ravimile

Remdesiviir on viiruse paljunemist takistav ravim. Edward Laane rääkis oktoobri alguses Delfile, kuidas Kuressaare haigla tahtis juba kevadel remdesiviiri COVID-19 patsientide ravimiseks kasutada, kuid toona polnud ravim Eestis kättesaadav.

PERH-i kiirabikeskuse juhit dr Arkadi Popovi sõnul on Tartu ülikooli kliinikum remdesiviiri juba kasutanud ning see on andnud häid tulemusi.

Valitsus otsustas täna eraldada 310 500 eurot remdesiviiri hankimiseks.

Lisaks otsustati anda valitsuse reservist välisministeeriumile 100 000 eurot, et toetada Rahvusvahelise Punase Risti Komiteed humanitaarolukorra leevendamisel Mägi-Karabahhi konfliktis.

Karantiiniperioodi lühendati kümnele päevale

Otsuse kohaselt lüheneb 14-lt 10 päevale piiriületuse järgne liikumisvabaduse piirang, mis kehtib kõrge nakkusriskiga riigist saabudes.

Endiselt jääb kehtima võimalus asendada liikumisvabaduse piirang kahe testiga, millest üks tehakse vahetult pärast Eestisse tulemist ja teine mitte varem kui seitsmendal päeval pärast esimese negatiivse tulemuse kättesaamist.

Kui mõlemad testitulemused on negatiivsed, saab inimene jätkata tavapärast elu 10-päevase isolatsiooniperioodi lõppu ära ootamata. Kehtima jäävad ka erisused Lätist, Leedust ja Soomest Eestisse reisimisel.