Keskpäevasel pressikonverentsil rääkisid koroonaviiruse levikust terviseameti peadirektori asetäitja tervisekaitse alal Mari-Anne Härma ja sotsiaalminister Tanel Kiik.

Ööpäeva jooksul lisandus Eestis rekordarv, 208 positiivset koroonaproovi, kokku tehti 2660 analüüsi. Viimase kahe nädala haigestumus 100 000 inimese kohta on kasvanud 87-ni.

Härma nentis pressikonverentsil, et tänane nakatumiste arv on Eestis seni kõige suurem, aga Euroopa vaates on meil veel stabiilne seis. Enamik juhte lisandus Harjumaale ja Ida-Virumaale, mis peegeldab ka senist trendi. Kolded on enamasti alanud töökohtadest või koosviibimistelt.

Kiik märkis, et olukord on ülitõsine, mistõttu oleneb igaühest, kas koroonaviiruse levik püsib Eestis kontrolli all. Nii tema kui ka terviseamet soovitavad kanda maski rahvarohketes kohtades, nagu ühissõidukis ja poes. Kiik rõhutas veel, et ära tuleks jätta suured kogunemised ja plaanitavad jõulupeod ning tähistada väikselt pereringis.

Ministri sõnul tuleks ka tööd, mida saab kaugtööna teha, teha nüüd distantsilt.

Praegu ei kaalu valitsus uute, karmimate piirangute kehtestamist, vaid rõhutakse inimeste endi vastutustundlikkusele. Kiik märkis, et täna ja homme arutab valitsus koroonapiirangute teemat edasi ja kui praegune levik jätkub, on vaja rangemaid meetmeid.

Loe pressikonverentsil räägitust lähemalt blogist.