Asjaosaline Kermo Pajula ütles, et kui enamasti starditakse tiibvarjuga nii, et see on maha laiali laotatud, siis d-bag on kott, kuhu tiibvari pakitakse eesmärgiga sooritada hüpe aeglaselt lendavatelt õhusõidukitelt. Selleks võivad olla nii teine tiibvarjur (tandem), kuumaõhupall, helikopter kui ka lennuk.

"Tavaliselt hoiab sellisel juhul keegi teine d-bagi või on see teise õhusõiduki külge kinnitatud, aga Lauri hüppe puhul oli teiseks õhusõidukiks tema ise," ütles ta.

"Kõige keerulisem oli kogu lennu juures lisaks kinnituste süsteemi väljamõtlemisele maast startimine, sest d-bag rippus piloodi enda küljes. Esimestel katsetel käis see kohati isegi vastu maad ja paaril korral sattus ka jalg kotti pakitud tiiva liinide peale. See võib kotis liine segamini ajada ja siis tekib oht, et pärast hüpet on tiiva täielik avanemine takistatud. Samuti ei saanud kindel olla, et eemalduv põhivari d-bagi pakitud tiiva sealt korralikult välja tõmbab. Selliste olukordade tarbeks kinnitasime Lauri paramootori külge kaks varuvarju," selgistas Pajula.

Pajula lisas, et kuigi trikk toimub videos vaid paari sekundi vältel, oli see asjaosaliste jaoks suur õnnestumine, sest järelikult oli tehniline ettevalmistus filigraanne ja viperusi ei esinenud. "Kõik toimis esimese korraga ja tiibvarju avanemine oli nagu näide õpikust. Teadaolevalt keegi maailmas varem sellist asja teinud ei ole," ütles ta.

Aasta alguses tegi Kadakas uue paraplaani mootorilennu maailmarekordi. Kokku lendas eestlane 1200 km, millest 1132,7 oli sirgjooneliselt. Seni kehtinud rekord oli 1105 kilomeetrit, vahendas ERR.