Õnnetus juhtus kella 15 ajal Alanya linna lähedal, kui Sapadere kanjonisse teel olnud džiip turistidega kukkus umbes 20 meetri kõrguselt kuristikku. Viga sai kokku 11 inimest, neist üks suri.

Reisikorraldusfirma Novatours suhtekorraldusjuht Olev Riisberg ütles, et tänavalt ostetud džiibisafarile pole reisikorraldaja kohapealne esindaja oma soovitusi andnud ega oma selle teenuse üle ka kontrolli.

"Kohalviibivad Novatoursi reisiesindajad on õnnetusse sattunud inimestega pidevas ühenduses ja otsivad võimalusi nende turvaliseks kojutoimetamiseks. Kõik kannatanud saavad vajalikku arstiabi, kuigi pole veel lõplikult selge, millises mahus on nad eelnevalt kindlustatud," sõnas Riisberg.

Riisberg tuletab meelde, et kõik lisateenused tasub osta reisikorraldaja poolt volitatud ametliku esindaja kaudu, sest ainult sellisel juhul saab tagada maksimaalset ohutust. "Samuti soovitame kõigil reisijatel tutvuda kindlustustingimustega ja vormistada kõik vajalikud poliisid enne reisile minekut," lisas ta.

Novatoursi esindaja juhtis tähelepanu ka välisministeeriumi soovitusele, et kõik reisijad peaksid end enne reisile minekut registreerima ministeeriumi kodulehel.

Lühiajalise välisriigis viibimise registreerimise eesmärgiks on tagada võimalikult kiire ja efektiivne konsulaarabi Eesti kodanikule või Eestis elavale välismaalase passi omanikule, kes viibib välisriigis turistina.

"Kui olete sattunud õnnetusse, kuid mingil põhjusel ei saa te ise lähedastega kontakteeruda, saab sellisel juhul teie poolt esitatud info alusel võtta vajadusel kiiresti ühendust teie lähedastega," ütles Riisberg.

Välisministeerium kinnitas, et õnnetus tõepoolest juhtus ja kõigile hädasolijatele antakse konsulaarabi, kuid lähemalt pole võimalik midagi kommenteerida.