„Kui me oleme siiani masenduses 2007. aprillis lõhutud 40 aknaklaasi pärast, siis Ateenas põletatakse ühel ööl maha 40 ajaloolist hoonet,“ võrdles Ansip utreeritult Kreeka rahutusi Eesti rahutustega. „See on äng, milleni on inimesed viinud aastakümneid üle jõu elamine.“

Tema sõnul on meil kerge öelda, et „hakake elama nii nagu meie!“, aga pikka aega külluslikult elanud inimestele ei ole see kerge, kui nendel, kes on pikka aega lähtunud talupojamõistusest.

Peaminister rääkis, et me võime spekuleerida, mida tähendab Kreeka abistamisest keeldumine. „Kui me keelduksime praegu oma partnereid abistamast, siis oleks see Kreeka jaoks hukatuslik,“ kirjeldas ta.

Kui Kreekat tabab kontrollimatu pankrott, tähendab see Kreeka pangandussüsteemi kokkukukkumist, samas ei tea keegi, mida see tähendab suurtele süsteemsetele pankadele - määramatust oleks liiga palju, kõneles peaminister.

„Minu kolleegide hulgas Euroopa Liidus ei leidu kedagi, kes tahaks võtta vastutust sellise määramatu olukorra tekitamise eest,“ ütles valitsusjuht. „Valitseb üksmeel selles osas, et meile kõigile on odavam Kreekat aidata, kui seista silmitsi väga halbade tagajärgedega.“

Peaministri sõnul ei ole küsimus Kreekale raha andmises, sest Kreekale seatakse väga rängad tingimused, millega riik on nõustunud ja kohustunud neid täitma.

Eesti on nõustunud garanteerima EFSFi laene 2 miljardi euro mahus.