Delfi ajakirjaniku küsimusele Keskerakonnas lahvatanud skandaali kohta vastas peaminister Ansip, et ta ei nõustu väitega, nagu oleks tegemist järjekordse erakonna vahelejäämisega. Ansipi arvates ei olnud Meikari ja Reformierakonna puhul kuritegu toimunud ning seda kinnitas ka mahukas uurimine.

"Mind hämmastab aga kiirus, millega prokuratuur on jõudnud teatada, et Keskerakonna skandaal on aegunud," ütles peaminister valitsuse pressikonverentsil.

Peaminister rääkis, et ta luges Ekspressi artikli läbi ja sai aru nii, et Lausingu toimingud on aset leidnud pärast 2005. aastat. "See tähendab ju ka seda, et see võis sündida ka eile," ütles Ansip ning lisas, et seega ei lase selline fakt jõuda ministril järeldusele, et kõik toonased tehingud on aegunud ja viis aastat möödas.

"Ma oleks eeldanud, et prokuratuur võtab ühendust ja küsib, et millal pärast see juhtus. Selle asemel annab aga pressiesindaja avalikkusele teada, et uurida ei ole midagi," lisas Ansip.

Ansip kurjustas ka osade meediaväljaannetega, kuna need ei kajastavat tema arvates muuhulgas näiteks sotsidega seotud rahaskandaale.

Endine keskerakondlane ja Edgar Savisaare usaldusisik Tarmo Lausing rääkis ajalehele Eesti Ekspress, et ta annetas pärast 2005. aastat peale noortekogu juhi kohalt taandumist erakonnale 250 000 krooni, mille päritolu ta ei teadnud.

"See toimus pärast noortekogu juhiks olemist (Lausing juhtis noortekogu 2005. aastani). Mulle anti erakonna tähtsa ametniku poolt raha. Seal oli 250 000 krooni ja ma pidin leidma annetajad,“ rääkis Lausing.

Keskerakond teatas oma ametlikus kommentaaris aga, et Eesti Ekspress ründab Keskerakonda ja sotsiaaldemokraate ning tegemist on enne valimisi aset leidva propagandaga.