Ansip meenutas oma kampaaniat, mil ta käisin paljudes kohtades kohtumas paljude inimestega ja igal kohtumisel oli peamine Eesti julgeolekuküsimus.

Ansipi sõnul on ülimalt oluline, et kõik kuus Eesti esindajat Euroopa Parlamendis mõistaksid Eesti julgeolekut ühtmoodi tähtsana. Kui Eesti esindus ei ole ühtne, võib tema sõnul juhtuda, et lääne-eurooplasel on suhteliselt mugav meie probleemidest eemalduda.

"See intuitiivnbe hoiak on selline, et tõde on kusagil vahepeal ehkki meie teame, kus tõde on," rääkis Ansip. "Seetõttu ma praegu üliõnnelik nende valimiste tulemuste pärast olla ei saa, aga ma olen õnnelik selle üle, et Reformierakond valimised võitis."

Rahvas valis eile Euroopa Parlamenti Andrus Ansipi ja Kaja Kallase Reformierakonnast, Tunne Kleami IRList, Marju Lauristini SDEst, ükiskkandidaadi Indrek Tarandi ning Yana Toomi Keskerakonnast.

Ansip, Kallas ja Toom hakkavad europarlamendis töötama ühes fraktsioonis. Nii Ansip kui Kallas on öelnud, et neil on raske leida ühisosa ja ette kujutada koostööd Yana Toomiga.