Ago Pärtel selgitas ETV saates "Terevisioon", et hoiatus 13. septembril alanud veterinaar- ja toiduameti metsloomade marutaudivastase suukaudse vaktsineerimise sügisese kampaania ajal koduloomad kinni hoida ei tähenda, et vaktsiin võiks neid kuidagi kahjustada, vahendab ERR Uudised.

"Kodulehel oleme ka täpsustanud, et eeskätt tuleks kinni hoida koerad ja kassid," rääkis Pärtel. "Ja seda väga lihtsal põhjusel: koera ja kassiga ei juhtu seda vaktsiini süües mitte midagi paha, aga see vaktsiin ei jõua selleni, kellele ta on ette nähtud."

Pärteli sõnul kasutatakse Eestis vaktsiini, mida terve mujal on kasutanud aastakümneid, ja terves maailmas ei ole registreeritud ühtegi vaktsiinist põhjustatud seotud koduloomade surmajuhtumit.

Neli päeva pärast kampaania algust hukkus Saarde vallas Raja miniloomaaias kuus poni ja teistel ponidel täheldati tervisekahjustusi, mida omanik seostas oletatava marutaudivaktsiini söömisega. Liigub ka jutte, et lennukilt allavisatud marutaudi kapslikesed on kukkunud ka kapsa- ja viljapõllule ning on korjatud koos saagiga hiljem üles.