Võistluse start oli hommikul kell üheksa ning juba kell 11.38 ületas esimene osaleja rännaku finišijoone. Võistluse võitis kaitseväelane vanemveebel Tarvo Tamme, kelle aeg 2.38 ületas eelmist, 2011. aastal püstitatud, rajarekordit kümne minutiga.

Vanemveebel Tamme sõnul oli rajarekordi püstitamine talle üllatus, sest kuigi ta käib iga päev jooksmas, siis rännaku läbimiseks ta spetsiaalselt ei treeninud. "Tulin testima oma üldfüüsilist vormi, tulenevalt eelmisel aastal saadud vigastusest pidin trenni mõttes end teatud aeg tagasi hoidma," ütles vanemveebel Tamme, kes osales Scoutsrännakul neljandat korda. Eelmistest kordadest on tal ette näidata kaks võitu ja üks kolmas koht.

Tänavusel Scoutsrännakul finišeeris teisena veebel Veiko Sulev, kes läbis distantsi kahe tunni ja neljakümne ühe minutiga ning kolmanda koha kaitseväelaste kategoorias sai nooremleitnant Andres Seppel, ajaga kaks tundi ja nelikümmend neli minutit. Mitte kaitseväelaste kategoorias osutus parimaks kolmandana võistluse lõpetanud 2012. aasta Euroopa rogaini meister Armo Hiie.

Võistluse peakorraldaja, Scoutspataljoni staabi- ja tagalakompanii ülem kapten Andres Blank peab tänavust Scoutsrännakut kordaläinuks. "Kuigi rännakule registreerus umbes 1200 inimest, seisid inimesed seekord tõsise valiku ees, sest nädalavahetusel toimub patrullvõistlus Valge Laev, mis kindlasti osa võistlejaid meilt ära võttis," ütles kapten Blank. Samas tegi Blanki sõnul võistluse eriliseks tõik, et kõik kolm esimest kaitseväelaste kategoorias lõpetanut ületasid senini kehtinud rajarekordi. "Rajarekordi püstitamine on niigi eriline, kuid seekord oli terve esikolmik klass omaette," lisas kapten Blank.

Scoutsrännak on Scoutspataljoni iga-aastane Pakri poolsaarel toimuv võistlus, millest on kutsutud osa võtma kõigi jõustruktuuride esindajad ja tsiviilisikud. Rännaku juhendi kohaselt peavad osalejad läbima 30 kilomeetrise marsruudi kandes 15 kilogrammi kaaluvat kohustuslikku varustust. Kaitseväelasel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja kümne kilogrammi raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased läbima rännaku teenistusvormis.