9. mail toimub sarnane rongkäik Venemaal, mil liigutakse kolonnis kandes oma Teises maailmasõjas osalenud sugulaste pilte ja teiste osalenute fotosid. Linter kutsus sellisest rongkäigust osa võtma ka tallinlasi, kellele korraldajad lubavad vajadusel pakkuda plakateid suure isamaasõja kangelastest.

Vene Delfi andmetel kutsus Linter rongkäigust osa võtma ka veteranide organisatsioone Eestis, kes aga teda toetamast keeldusid.

Eesti veteranide organisatsioonide liidu esindaja Nikolai Bishok kinnitas, et sai Linterilt osalemiseks ettepaneku ja kutsus kokku presiidiumi, kes hääletas aga rongkäigus osalemise vastu. Ta märkis, et kell kümme asetatakse niikuinii lilled ja topelt ürituse korraldamises nad mõtet ei näe.

Veteranide ühingu Relvavendlus nõukogu esimehe Oleg Kulikovi sõnul ühingu veteranid samuti rongkäigu korraldamist ei toeta, kuna nendeni jõudnud ettepanek oli üsna matslik ja provokatiivne.

Kulikov märkis, et seni on rahulikult kogunetud sõjaväekalmistule, kuhu on samuti kaasa võetud pilte sugulastest. „Venemaal on selline rongkäik asjakohane, aga Eestis ei ole, sest see annab võimaluse provokatsiooniks,“ selgitas Kulikov, miks rongkäigust osa ei võeta.