Musta karva Laar vaatab vastu juba lehe esiküljelt, ärgitades lugejaid lehte keerama, pöördel jutustab Maksim Šmeljov loo sellest, kuidas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) arvates peaks kõik Eestis eluga mitte rahul olevad venelased asjad pakkima ja Venemaale sõitma, kirjutab Postimees.

Avaldust kommenteerima palutud keskerakondlane Vladimir Velman võrdleb üleskutset hiljuti USAs algatatud range immigratsioonipoliitika vastaste aktsiooniga “Päev ilma immigrantideta”, kui sisserännanud andsid mõista, et sellisel juhul poleks USA teenindussektoris lihtsalt enam töötegijaid. Velmani arvates juhtuks sama siingi, sest tihtipeale töötavad venelased nendel kohtadel, kuhu eestlased tööle minna ei taha.

Seepeale tõlgendab ajaleht IRLi üleskutset nii, et venelaste lahkumise järel avaks erakond võõrtööjõule Eesti piirid ning siia hakkaks saabuma töötajaid eelkõige kolmandatest riikidest, sest “loodus tühja kohta ei salli”.

Laari fotot täiendab bravuurikas allkiri: “Kui rahvuslaste unistused täituksid, siis näeksid Mart Laari järglased välja just sellised.” Allkirjale pole lisatud selgitust, et tegu on montaaži või naljaga.