“Seoses tekkinud tehniliste probleemidega vahetas Silberauto eelmise auto välja samaväärse vastu,” seletab riigikogu kantselei pressisekretär Kateriin Leini SL Õhtulehele, lisades, et ka auto läbisõit oli üpris suur.

Silberauto pressiesindaja Raivo Murde põhjendab Veskimäe auto asendamist vaid läbisõiduga.

Veskimägi ütleb autovahetuse kohta napilt: “Riigikogu kantselei tagab riigikogu juhatuse liikmete transpordi korraldamise. Minu kasutuses olev auto koos autojuhiga on riigikogu kantselei poolt mulle korraldatud.”

Vana auto oli kasutusrenditud neljaks aastaks, 2006. aasta novembrini ning väljavahetamise ajaks oli see sõitnud 110 000 kilomeetrit. Riigikogu kantselei andmetel jääb auto kuumakse samaks — 7150 krooni — ja maksumaksjale autovahetus lisakulu ei toovat.

Endise asespiikeri, sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzbergi sõnul oli see auto neljast 2002. aastal liisitud sarnasest autost kõige vähem sõitnud. “Läbisõit pole mingi argument! Siis peaksid kõik autod olema vahetatud. Ma ei kujuta ette, et seda tehti vastu Veskimägi tahtmist.”

Riigikogu nüüdne esimene aseesimees Toomas Varek (Keskerakond) kinnitab samuti, et autol polnud häda mitte midagi.

Ta imestab, et riigikogu kolmest juhist on kõige uuem ja uhkem mersu nüüd just Veskimäel.

Res Publica rõhutas võimule pürgides kokkuhoidu ja säästlikkust ning just selle partei liikmed otsustasid riigikogus lõpetada autode liisimise kuluhüvitise arvelt.