Rahandusministeeriumi pressiesindaja ütles BNS-ile, et abiministri võtmine minister Taavi Veskimäe kõrvale on plaanis.

“Ilmselt muutub see teema ministeeriumis aktuaalseks järgmise aasta algul,” lisas ta.

Haridus- ja teadusminister Toivo Maimets ütles BNS-ile, et on abiministri võtmisele mõelnud, ent pole veel päris sobivat kandidaati leidnud.

Maimets lisas, et pole endale määranud ka ühtki abiministri leidmise tähtaega.

Kuigi ajakirjanduses on varem mainitud võimalust, et abiministri võib võtta ka põllumajandusminister Tiit Tammsaar, pole see ministri nõuniku Mart Helme sõnul praegu päevakorras.

Seni on abiminister töötanud sotsiaalministeeriumis ning minister Marko Pomerants on Külvar Mandiga rahul.

Pomerants ütles BNS-ile, et kui ta on koos abiministriga käinud maakondlikel visiitidel haiglates ja tervishoiuasutustes, siis on meedikutel alati olnud hea meel just arstist abiministriga oma probleeme arutada.

“Abiminister on võtnud enda peale ka paljud läbirääkimised spetsiifiliste sihtgruppidega, nagu näiteks arstid, õed, patsiendid, kus on teemaks just tehnilised üksikasjad,” lisas Pomerants.

Ühed asjad, mis abiministri juhtimisel hakkavad nüüdseks valmis saama, on paljuarutatud nõuded haiglate erinevatele liikidele, mille kehtestamisel lähtutakse uutest põhimõtetest.

“Riik ei taha panna iga haiglat mingisse teatud malli. Paika pannakse tase igale haiglale, kuid samas jäetakse haiglatele endile ka võimalus olenevalt piirkondlikest vajadustest seda taset muuta,” ütles minister.

Ta lisas, et uuel aastal saab Mandile kindlasti väljakutseks uus ravimiseadus.