27. detsembril pidas politsei kinni alaealise, kelle nime ei avalikustata. Päev hiljem vahistati 28-aastane Andrei ja 36-aastane Aleksander, kes on kolmest mehest ainsana varem karistatud.

Eesti Raadio uudiste teatel oli tulistaja narkosõltlane. Politsei sõnul ei osutanud kodus ja tänaval kinni peetud mehed vahistamisel mingit vastupanu ja olid oma arreteerimisest üllatunud. Meeste tabamiseni viis politseile laekunud vihje.

Uurijate väitel on praeguseks selge, et Veronika oli juhuslik ohver ning mullu 7. oktoobril oli kurjategijate sihikul Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Tiit Ottis. Eesti Raadio uudised vahendasid, et Ottist ei pruugitud tappa tahta, vaid aiunult hirmutada.

Põhja politseiprefektuuri isikuvastaste kuritegude talituse ülemkomissar Priit Pärkna ütles ETV-le, et tegemist ei olnud professionaalsete laskjatega ning mehed olid tellimustöö ahelas kõige viimased lülid.

Veronikat tulistati 7. oktoobril kell 7.44, kui ta oli ületanud Narva maantee ning kõndinud paarkümmend meetrit mööda Kreutzwaldi tänavat Kesklinna Vene gümnaasiumi poole. Kreutzwaldi tänav 4 hoovist kärgatas neli lasku.

Üks kuul tabas Veronikat oimukohta ning väljus kuklapiirkonnast. Veronika suri teadvusele tulemata 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivravi osakonnas.

Prokuratuur taunis SL Õhtulehte, kes kirjutas vahistamistest kokkulepitust varem.