„Oleks tore, kui doonorid, kes on kurtnud, et ei saa töö tõttu verekeskust selle lahtiolekuaegadel külastada, teeksid oma visiidi puhkuse ajal. Hommikuti on verekeskuses rahulik ja vereloovutamine läheb kiiresti, liiatigi on kuumade ilmadega jahedate ruumidega verekeskuses vägagi kosutav viibida," ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste. Kullaste lisas, et „Seoses kuumade ilmadega palume kõigil annetajatel arvestada pisut pikema ajaga taastumiseks verekeskuses. Pärast vereloovutust on soovitatav rohkelt juua mahla või vett ning jahedas ruumis taastuda, mitte rutata kuumale tänavale."

Verekeskuse väljasõidumeeskond ei tee seoses puhkustega väljasõite juuli viimasel ja augusti esimesel nädalal. Seega ootab verekeskus sel ajal doonorite täiendavat abi verekeskuses Tallinnas Ädala tänav 2 ja DoonoriFoorumis Narva mnt 5.

Augustis on Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus koos Päästeameti ja Kaitseväega kohal Eesti erinevatel linnaplatsidel. Doonoritelgid pannakse 11. ja 12. augustil püsti Rakveres, 18. ja 19. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul, 25. ja 26. augustil Raplas ning doonoritelkide suvi lõpeb 28. ja 29. augustil Keilas.

Kõige värskemat infot veregruppide vajaduse kohta saab verekeskuse kodulehelt www.verekeskus.ee  ja Facebookist „Doonorid ja Sõbrad" lehelt, doonoritelkide kava on üleval www.verekeskus.ee/doonoritelgid.

Doonoriks sobib terve, puhanud, söönud ja rohkelt vedelikku tarbinud, vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.