Avalikest allikatest lähtub, et 1992. aastal Luunja keskkooli hõbemedaliga lõpetanud Persidskil on selja taga märkimisväärne sõjaväeline karjäär.

Pärast keskkooli astus mees sisekaitseakadeemia kaitseväekolledžisse ning 1998. aastal lõpetas toona 24-aastane Persidski juba maineka USA mereväeakadeemia Annapolises ning temast sai esimene Eesti kaitseväelane, kes taasiseseisvumise järel seda teinud on. Toona surus mereväeakadeemias toimunud tseremoonial mehe kätt ka president Bill Clinton.

38-aastane Franek Persidski töötas aastaid Moskva saatkonnas pressiesindajana ning viibis seal ka ajal, kui Tallinnas pronkssõduri teisaldamise tõttu toimusid saatkonna juures suured meeleavaldused ja suursaadik Marina Kaljuranda üritati rünnata. Toona Eesti Päevalehes avaldatud Eesti suursaadikut Marina Kaljurandi kaitsnud politseiniku ettekandes oli märgitud ka, et Persidski aitas politseinikut konsulaadi kaitsmisel.

"Esimesed neli-viis karjuvat tegelast suutsin ma ära nügida, kuid neid tuli järjest peale. Sain ennast ukse vahelt nii sisse suruda, et nad ei saaks uksest sisse. Mind aitas väga palju Eesti saatkonna pressiesindaja Franek Persidski, samuti asutuse juht," kirjutas politseinik.

Välisministeeriumi kodulehe andmetel algasid Persidski volitused Peterburi peakonsulaadi konsulina 1. augustil 2010. aastal ning pidid kestma selle aasta augustini. Praegu haigutab aga konsulaadi leheküljel kohas, kus ennem ilutses Persidski nimi, vaid tühjus.

Persidski on olnud ka kaitseminister Jüri Luige käsundusohvitser ning kuulub Eesti reservohvitseride kogusse. 2008. aastal sai Persidski president Ilveselt Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Samuti on Persidski ka sarnaselt paljudele ministritele ja president Ilvesele Eesti Üliõpilaste Seltsi liige.

Kuigi Eesti Peterburi peakonsulaadi konsuli Franek Persidski Venemaalt väljasaatmise põhjusteks on avalikult läbi käinud mitu versiooni, siis usaldusväärne allikas kinnitas Delfile, et diplomaadi soovimatuks isikuks kuulutamine oli vastus veebruaris Vene saatkonna töötaja Eestist väljasaatmisele.

"Aktuaalsele kaamerale" teadaolevalt oli tegu Venemaa vastukäiguga Eesti varasemale otsusele, mille põhjal saadeti veebruaris Eestist välja siinse Venemaa saatkonna nõunik Nikolai Fursov. Veel hiljuti Vene saatkonna kodulehel avalikult üleval olnud Fursovi nimi on nüüd sealt kadunud.

Teemat ei soostunud kommenteerima ei välisministeerium ega kaitsepolitsei.

Portaali Ostkraft.ru teatel on Persidski persona non grataks kuulutamine vastus Eesti võimude samasugustele tegudele. Portaali teatel on hästi teada, et Persidski pole varjanudki fakti, et ta töötab kaitsepolitsei heaks diplomaatilise kattevarju all. Ta olevat kaitsepolitseis eri versioonide kohaselt kas majori või kapteni auastmes.