Välisministeeriumi pressiesindaja Helen Rits ütles Delfile, et politsei lasi mehe vabaks pühapäeva varahommikul. "Temaga on kõik korras," lisas ta.

Eraviisiliselt Kaliningradis viibinud Mihhailovi kinnipidamisest oli ministeerium eile õhtul teadlik. "Meie konsulaarosakonna inimene on temaga telefonitsi ühendust võtnud," kinnitas Rits.

"Mis asjaoludel mees kinni võeti, on täpsustamisel," märkis pressiesindaja.

Delfi andmetel viibis Mihhailov puhkusel ja ei olnud seotud tööülesannetega.

Eestil Kaliningradis diplomaatiline esindus puudub, kuid vajadusel saab abi seal asuvast Leedu konsulaadist.

1. märtsil peeti Venemaal Pihkvas kinni Vene presidendivalimiste-eelseid meeleolusid kajastama läinud Eesti rahvusringhäälingu korrespondendi Igor Taro. Tarol oli olemas kehtiv aastane ajakirjanikuviisa, millega ta oli varem korduvalt Venemaal ajakirjanikutööd tegemas käinud. Mees vahistati sellegi poolest ning kuulati jaoskonnas üle. Kolm tundi kestnud ülekuulamise käigus võeti ära Taro kaamera mälukaart koos sinna salvestatud materjaliga, mis hiljem tagastati.

Pihkva oblasti korrakaitsepolitsei ülema asetäitja teatas hiljem Tarle, et too on rikkunud massiteabevahendite seadust, mis väljendus välisministeeriumi akrediteeringu puudumises, kuid tema juhtumis piirdutakse suulise märkusega.