"Nõukogu liikmed arutasid läbi jooksva olukorra vene kogukonnas ning Baltikumi Venemaa kaasmaalaste regionaalkonverentsi ettevalmistamise küsimused, mis leiab aset 22.-23. oktoobril Tallinnas," märkis Krasnoglazov BNSi teatel.

"Eritähelepanu pöörati venekeelsele meediale Eestis, internetiportaalidele ning võimalustele objektiivselt ning maksimaalselt laialdaselt valgustada neis Eesti vene kogukonna elu," lisas ta.

Krasnoglazovi kinnitusel möödus kaks tundi kestnud kohtumine asjalikus ja heasoovlikus õhkkonnas. "Oli näha, et Juri Nikolajevitš on täielikult kursis kaasmaalaste keskkonnas aset leidva diskussiooniga," osutas ta. "Me ei keskendunud sellele, arutades esmajoones erinevaid töiseid küsimusi ja muresid, mis valmistavad muret enamikule Eesti kõige erinevamates nurkades elavatele kaasmaalastele."

22. septembri hommikupoolikul viis uus suursaadik koos Venemaa saatkonna delegatsiooniga pärja pronkssõduri juurde, et tähistada nõukogude vägede Tallinnasse jõudmise 66. aastapäeva. Saatkonna pressiteenistus hoiatas ajakirjanikke, et Merzljakov ei anna usutlusi ega vasta küsimustele, kuna tema akrediteerimist ei ole veel toimunud.