"Kaks aastat tagasi oli just Ljudmilla Aleksejeva see, kes avas AEFi arutelusarja Venemaa Hääled. Täna tuleb tunnistada tema läbinägelikkust ning võimet tunnetada Vene ühiskonna allhoovusi – pealtnäha autoritaarse võimu all tardunud riigi kohta julges ta juba tollal ennustada, et kodanikuühiskond on end kogumas ja murrangud ei jää tulemata," märkis Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam.

Loeng on kutsetega ja toimub 21. veebruaril. Ljudmilla Aleksejeva ettekandele järgneb arutelu, mida juhatab Jevgeni Krištafovitš noorteühingust Avatud Vabariik. Loeng toimub vene keeles, sünkroontõlkega eesti ning inglise keelde. Ürituse salvestust on võimalik alates 22. veebruarist vaadata Avatud Eesti Fondi kodulehel www.oef.org.ee

Tallinnast liigub Aleksejeva 22. veebruaril Tartusse, kus Avatud Eesti Fondi ja noorteühingu Avatud Vabariik eestvedamisel peab ta loengu kahasse endise vabadusvõitleja ja meelsusvangi Mart Niklusega. Nõukogudeaegsele dissidentlikule liikumisele keskenduv loeng on avalik ja algab kell 12 hotelli Dorpat konverentsikeskuses.

Tänavu tunnustas Vabariigi President Ljudmilla Aleksejevat Maarjamaa Risti III klassi teenetemärgiga, mis talle 23. veebruaril Tartus pidulikult üle antakse.

Sarja Venemaa Hääled eesmärgiks on analüüsida poliitiliste ja inimõiguste olukorda Venemaal tuntud vene mõtlejate, kodanikuaktivistide ning inimõiguslaste käsitluses. Lisaks Ljudmilla Aleksejevale on Venemaa Häälte raames AEFil külas käinud ajaloolane ja teisitimõtleja Valeria Novodvorskaja, inimõiguslane Lev Ponomarjov ning ühiskonnategelane ja satiirik Viktor Šenderovitš. Rohkem infot www.oef.org.ee/venemaa.