Ukraina kriisist ajendatuna tekkis Eestis kolmandat korda (varem 2007 pärast pronksiöid ja 2008 pärast Gruusia sõda) viimase seitsme aasta jooksul idee, et luua siin elavatele venelastele suunatud telekanal või portaal. Delfi ja TV3 tegid kultuuriministeeriumile ühispakkumise, kus pakuti alternatiivi ministeeriumi juurde loodud venekeelse inforuumi komisjonile, kus eelistati ERRi baasil arendatavad venekeelset meediakeskkonda.

"Meil on hea meel, et Venemaa demokraatia üks vähestest lipulaevadest oli nõus meiega oma sisu jagama ja pakkuma Eestis elavatele venelastele uudiseid ning lugusid, mida teised meil nähtavad telejaamad ei tee," lausus Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald. "Eestis elavatel inimestel peab olema maksimaalselt lai ja mitmekihiline ülevaade Venemaa elust ning inimestest. Kuidagi peab pakkuma alternatiivi uudistele, mida on alates Ukraina sõjast oma auditooriumile pakutud. Need pole oma sisult ja ülesehituselt uudised. See on pidev propagandasõda."

Dožd TV on Venemaal kümne kõige populaarsema telekanali seas kuuendal kohal ning telekanali ja Doždi kodulehekülje auditoorium on üle 10 miljoni inimese kuus.

Lisaks Venemaal toimuva kajastamisele näitab Dožd TV ka välisuudiseid ning arutelu- ja kultuurisaateid.

Jaama peamine eesmärk on kajastada olulisi sündmusi Venemaal ja maailmas, andes tervikliku pildi faktidest ning edastades kõiki vaatepunkte ja seisukohti.

Dožd TV on lisaks Venemaale nähtav ka Gruusias, Euroopas ja Ameerikas. Kuna Baltikum on kanali jaoks üks strateegilistest arengusuundadest, on nad huvitatud koostööst siinsel meediaturul. Seetõttu tegi Dožd TV ettepaneku Delfile ja TV3-le, et koos luua uus telekanal, mis kasutab Dožd TV sisu, millele lisanduvad ka Eesti uudised.

Ka täna arutas valitsus, kas ja kuidas peaks riik arendama venekeelse inforuumi täiustamist Eestis ning kui palju on valitsus selle eest valmis maksma. Arutelu jäi pooleli.