Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi ütles BNS-ile, et Vene Föderatsiooni Punane Rist tänas talle saadetud teates nii punaristlasi kui kogu Eesti inimesi annetuste kogumise eest suvistes metsatulekahjudes kannatada saanud inimestele.

Eestist pärit annetuste eest hangiti ja pandi kokku toidupakid ja hügieenivahendite komplektid, mida on praeguseks jagatud 489 perekonnale ehk 2700 inimesele Volgogradi oblastis ja 320 perele ehk 1000 inimesele Altai krais. "Töö Eestimaa inimeste poolt annetatud vahenditega jätkub," kinnitas Venemaa Punane Rist Kabile saadetud teates.

Eesti inimesed annetasid Venemaa põlenguohvritele kokku ligi 230 000 krooni, mille hulka on arvatud nii Punase Risti kogumiskontodele kui kaupluste korjanduskarpidesse tehtud annetused. Toetusraha edastati septembri lõpus Venemaa Punasele Ristile.

Venemaa lähiajaloo ulatuslikumad maastikupõlengud tekkisid suvel aastakümnete suurimate kuumalainete tõttu. Tuhanded inimesed kaotasid tulekahjudes kodu, samuti hävis kümneid tuhandeid hektareid metsa ja viljapõlde