Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš ütles neljapäeval Moskvas ajakirjanikele, et Eesti otsustas mitte anda viisat viiele Venemaa kodanikule, kes soovisid osaleda Tallinnas toimuval Gortšakovi nimelise avaliku diplomaatia toetuse fondi korraldataval ümarlaual, vahendas BNS Interfaxi uudist.

"Selline Eesti-poolne ebasõbralik samm ei jää kindlasti meie poole tähelepanuta," lausus Lukaševitš.

Tema sõnul esitas Venemaa Eesti välisministeeriumi ja Eesti saatkonna kaudu Moskvas ametliku järelpärimise.

"Nagu meile selgitati, on keeldumisotsuse formaalseteks põhjuseks mingid tehnilised ebatäpsused ankeediandmete vormistamisel ja viisadokumentide täitmisel. Hoolimata nendest selgitustest, on täiesti ilmne, et Eesti võimudele ei meeldi meie kahe riigi kodanikeühenduste vahel arenev dialoog, mis väljub ametliku Tallinna jutlustatavate Venemaa-vastaste dogmade raamest," rõhutas Lukaševitš.

Välisiministeeriumi pressitalitusest öeldi Delfile, et viisataotluste osas tehtud konkreetseid otsuseid ei ole võimalik neil kolmandatele isikutele kommenteerida.

Ministeeriumi teatel lähtutakse viisataotluste läbivaatamisel ning viisa andmise või andmisest keelduv otsus tehakse igal konkreetsel juhtumil alati põhjalikult kaalutletult ning õigusaktidest tulenevalt.

Otsus keelduda viiele Venemaa kodanikul viisa andmisest tehti välisministeeriumi kinnitusel koostöös teiste ametkondadega.