„Ilmselt ühegi teise naabriga ei lähe see koostöö nii täpselt kui Eestiga. Baltimaadest on meil kindlasti kultuurialane koostöö kõige parem Eestiga,” ütles Eesti Päevalehele Vene kultuuriministeeriumi SRÜ riikide kultuurisidemete ja välismaal elavate kaasmaalaste osakonna juhataja Natalja Vorobjova.

Kuigi Eesti ei kuulu SRÜ riikide hulka, tegeleb Vorobjova ka Balti riikidega, kuna ta oli suhete loomise juures 1990. aastate alguses.

Vorobjova hinnangul käivad Eesti kultuuriesindajad tihedamini Venemaal kui Läti ja Leedu omad. Lätiga katkes Vorobjova sõnul koostöö aastatel 2004–2006.

Eesti oli üks esimesi endisi Nõukogude Liidu vabariike, kellega Venemaa kirjutas 1992. aasta mais alla kultuurikoostöölepingu, mida on uuendatud iga kolme aasta tagant.

Sõlmitav programm annab detailse ülevaate, millistest kultuuriüritustest Eestis ja Venemaal vastastikku osa võetakse, kuhu Eesti kultuuriinimesed on oodatud Venemaal ja vastupidi.

Uutest sündmustest programmis tõstis Natalja Vorobjova esile üritustesarja Peterburis, juhul kui tänavu peaks lõppema eesti kogudusele ajalooliselt kuulunud Jaani kiriku taastamine.