Ametnike sõnul leppisid USA ja Venemaa kokku vaenutegevuse lõpetamise tingimustes. Ametlikku teadaannet on oodata peale seda, kui USA president Barack Obama ja Venemaa president Vladimir Putin räägivad sellest telefonis, vahendas Washington Post.

Vaherahu on Süürias üritatud intensiivselt kehtestada juba mitmeid nädalaid, aga ebaõnnestunult, sest Süüria valitsusväed alustasid Aleppo provintsis Vene õhurünnakute toel suurt pealetungi.

Saudi Araabia toetatud Süüria opositsiooni liit teatas oma avalduses, et nemad on põhimõtteliselt nõustunud rahvusvaheliselt vahendatud vaherahuga. Liidu juht Riad Hijab ei täpsustanud vaherahu tingimusi, aga ta kordas üleskutset, et Süüria valitsusväed, Iraan ja Venemaa peavad lõpetama oma rünnakud, katkestas sissepiiratud aladel blokaadi ja vabastaks vangid.

Staffan de Mistura, ÜRO eriesindaja Süürias, ütles täna, et see nädal on kujunemas otsustavaks ajaks Süürias võitlemise lõpetamise läbirääkimistel. Lähemalt ta sellest aga rääkida ei soovinud.

Viimastel päevadel on Putin pidanud telefonikõnelusi nii Katari kui Saudi Araabia juhtidega. Mõlemad riigid toetavad Süüria valitsusvastaseid mässulisi.