Täna esinedes Maarahva V Kongressil tunnustas Venemaa esimene asepõllumajandusminister Kopõlov Eestit maarahvale ja põllumajanduse arendusele nii olulise ja suure osavõtuga kongressi korraldamise eest, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Venemaa esimene asepõllumajandusminister andis ülevaate Venemaa põllumajanduse hetkeseisust, märkides oma valmidust Eesti ja Venemaa kaubandussuhete tugevdamiseks. "Arvan, et Eesti ja Venemaa kahepoolsete põllumajandussuhte laiendamine omab väga suurt tähtsust," sõnas Kopõlov.

Aseminister rõhutas, et eriti näeb ta potentsiaali Venemaal väga armastatud Eesti piimatoodete, liha, kala, sigade, humalatoodete jõudmisest Venemaa turgudele. Talle meenub, kui vanasti Eesti põllumehed käisid Venemaa turgudel oma tooteid pakkumas, oli see väga nõutud kaup.

Kopõlov lisas, et "oluline on arendada kõiki suundi, aga Venemaa vajab Eesti ja Euroopa innovatiivseid lahendusi ja tehnoloogiat."

Visiidi käigus kohtub aseminister Eesti maaelu eestvedajate ja põllumajandusettevõtjatega. Kopõlovi visiit on ajaloolise tähtsusega, sest taasiseseisvunud Eestis ei ole nii kõrgel tasemel Venemaa põllumajandusesindust veel nähtud. Aseminister Kopõlov külastab Eestit Eesti Keskerakonna kutsel.

Keskerakonna esimees hindas Kopõlovi visiiti väga oluliseks ja avaldas lootust, et see avab ka Eesti põllumeestele uksed Venemaa suurtele turgudele ja kaubandusvõrku Moskvas, Peterburis ja mujal.

Savisaar avaldas kahetsust, et Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ei pidanud võimalikuks Maarahva kongressil osaleda ja oma Venemaa kolleegiga kohtuda.