Eesti Päevaleht küsis mitmelt vene keelt emakeelena rääkivalt Eesti elanikult, kas nad ETV-d vaatavad. Selgus see, mida karta oli — ei vaata ühti.

„Riiklikku venekeelset programmi on vaja kas või selleks, et lapsed ei pakuks enam lasteaias meie presidendi nimena Medvedevit,” lausus Tallinnas elav 29-aastane Sergei Kolesnik. „Selleks tuleks anda rohkem infot kohaliku elu kohta, kuid vene inimesed ei teagi üldse, et ETV venekeelset programmi teeb.”

Seda tunnistas ka 38-aastane tallinlanna Tatjana Švets, kes enda sõnul satub venekeelse programmi peale ETV-s pigem juhuslikult. „Algusest peale on kujunenud olukord, kus ei osata ETV kanalitelt venekeelseid saateid oodata, sest reklaami tehakse ebapiisavalt,” ütles ta. „Kui satun aga venekeelsetele saadetele, siis pigem jälgin, sest isegi neil, kel eesti keel on heal tasemel, on eestikeelseid saateid ikkagi raskem jälgida, kuna see pole siiski emakeel.”

Noor kirjanik P. I. Filimonov ütles, et suhtub ETV telesaadetesse positiivselt, ent tunnistas seejärel ausalt, et ega ta tegelikult neid saateid ei vaata. „Sellisel kujul, nagu nad praegu on, vist neid tõesti vaja ei ole, aga üldiselt on neid kindlasti vaja,” sõnas Filimonov. „On üksainus väljapääs — teha neid saateid kohalike vene inimeste jaoks atraktiivsemaks, mille eesmärgiks võiks olla kaasata noori vene tegelasi, kuid jumala pärast mitte poliitikuid.”