Slaavi Haridus- ja Heategevusühingute Liidu esimees Nikolai Solovei pöördus nii vene poliitiliste parteide juhtide kui ka Vene Õpetajate liidu, Vene akadeemilise seltsi ja teiste vene organisatsioonide poole ja kutsus neid arutama probleeme ühisel istungil, mis toimub 13. augustil Eesti-Venemaa ettevõtluskojas, kirjutab Molodjož Estonii.

“Meie, vene kultuuri inimesed, oleme Eesti Vabariigi taasiseseisvumise algusest taganenud samm-sammult ja kaotanud oma positsioonid vene keele kasutamisel. Sellele peab lõpu tegema. Meid on ju palju — ligi kolmandik riigi elanikkonnast — ning me oleme maksumaksjad ja meil on õigus nõuda austust oma keele ja kultuuri suhtes,” ütles Solovei.

Solovei kutsus samuti üles vene poliitilised parteid ühendama oma jõupingutusi ja minema sügisel toimuvatele omavalitsuste ja parlamendi valimistele ühise rindena.

Slaavi Haridus- ja Heategevusühingute Liidu esimees Nikolai Solovei avaldas arvamust, et ühise tegevuse tulemusena peab valmima dokument, millest võib saada vene poliitiliste parteide valimiseelse programmi alus.