Linter, kes organiseerib Tallinnas 9. mail toimuvat aktsiooni „Surematu polk“ – mis sai politseilt toimumiseks loa, kuid sõjaveteranide toetust mitte –, viibib praegu Moskvas ja rääkis Vestile, et ta otsiti piiriületuse käigus läbi. „Eesti eriteenistus või piirivalve vastuluure,“ liialdab saatelõigu autor Linteri väidetavaid läbiotsijaid kirjeldades. Jääb mulje, et aktivist oleks justkui rongist välja visatud – oma Facebookis kirjutas Linter varem, et ta „lohistati rongist vägivalla ähvardusel välja“.

Seejärel ütleb kaadritagune hääl väga närvilisel toonil, et Linteri isiku juurest otsiti kas Georgi linte, võidulippe või isegi narkootikume. Kui midagi ei leitud, lasti ta minema.
Seejärel kuulutab saate autor, et Sillamäel tulid „Surematu polgu“ aktsiooni raames tänavatele kümned tuhanded inimesed. Seda fakti juures, et Sillamäel elab kokku veidi enam kui 14 000 inimest.

Kuid vaat kus üllatus – praeguseks on Vesti kodulehel kirjas: „Eelmisel aastal tulid sajad inimesed ilma loa ja kooskõlastuseta ja pisi-pisikese organiseerimise tulemusel ühtsena Sillamäe linna tänavatele. Nad ehtisid end Georgi lintidega, mis sellel aastal on järsku kuulutatud solvavateks. Samuti olid neil kaasas oma veteranide, 2. septembril 1944. aastal Tallinna vabastanud Punaarmee laskurkorpuse võitlejate portreed.“ Tähendab kümnetest tuhandetest inimestest olid järsku saanud sajad inimesed.

„Tänavusele Eesti „Surematu polgu“ korraldamisele on pandud peale nii suur hulk piiranguid, et selle toimumise lubamise iseloom on vägagi tinglik. Aktsioon peab mahtuma tunni aja sisse. Kujutage ette, kuidas kõik need inimesed jõuavad tunni ajaga mitte lihtsalt koguneda ja rongkäigu marsruudi läbida, vaid ka laiali minna!“ Jutu taustaks näidatakse millegipärast kordamööda katteplaane pronkssõdurist ja Riiast.

„Kui see ei õnnestu, kvalifitseerub surematu polgu marss ümber kooskõlastamata meeleavalduseks. Ja miitingut hakatakse laiali ajama, nagu Eestis teha armastatakse ja osatakse.“ Selle väite taustaks näidatakse loomulikult pronksööst pärinevaid kaadreid.
Pole selge, milliste piirangute pärast Vesti täpselt muretseb, kuid aktsioon on registreeritud ja lubatud. Ainus takistus, millest Tallinna transpordiamet 5. mail teada andis, oli keeldumine sugeda 9. mail liiklus Filtri tänaval bussijaama ja sõjaväekalmistu vahel, kuna see takistaks rahvusvaheliste, aga ka linnaliinide busside väljumist bussijaamast. Viimane aga halvendaks jalakäijate ligipääsu sõjaväekalmistule.

Saate lõpuosas osutab Linter väga paljutähenduslikul toonil: „Nad ei taha meil lubada isegi pronkssõduri juurde minna, sest seal on kolm NATO objekti ja meid hoiatati, et me oleksime ettevaatlikud, sest sealsamas nendel objektidel, kust surematu polgu kolonn mööda läheb, on hoiatus, et hakatakse tulistama ja et seal on relvastatud valve.“
Tekib küsimus, milline valve siis veel sõjaväeosal olla saab.