Tallinna linnavalitsusel oli plaan kolida Vene Draamateater kitsaks jäänud ruumidest Vabaduse platsil Mere puiestee kultuurikeskusesse, ütles BNS-ile abilinnapea Liisa Pakosta. See oleks lahendanud Pakosta sõnul kaks probleemi korraga — teater oleks saanud suuremad ruumid ja Eesti muusikakollektiivid, kes seni oma ruume ei oma, võinuks kolida pealinna keskväljaku äärde.

Samuti oleks kogu kohalik vene kultuurielu koondunud ühte majja, tähendas Pakosta.

Vabaduse platsile Vene Draamateatri hoonesse kolinuks linnavalitsuse plaani kohaselt Nyyd Ensemble ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

“Aga kui nii, siis nii, jääb kaks vene maja,” avaldas Pakosta kahetsust.

Tallinna linnavolikogu otsustas tänavu veebruari alguses kujundada Mere puiestee 5 asuv Vene kultuurikeskus ümber linnaasutuseks, mida hakkab haldama kultuuriväärtuste amet.

Eelnevalt oli Tallinn lõpetanud AS-iga Rukon vastastikusel kokkuleppel Vene kultuurikeskuse rendilepingu ja maksis selle eest hüvitiseks 2,35 miljonit krooni.

Rendilepingu lõpetamist taotlesid ohvitseride majana tuntud hoones tegutsevad kultuurikollektiivid.

Linn kavatseb kultuurikeskuse paari aasta jooksul renoveerida. Selle aasta eelarve näeb Vene kultuurikeskusele ette viis miljonit krooni, millest piisab vaid hädapärase remondi tegemiseks.

1993. aastal Vene kultuurikeskuse haldamiseks asutatud AS-i Rukon omanikeringi kuulusid ärimees ja Tallinna linnavolikogu liige Gennadi Ever (50 protsenti), ajalehtede Estonija ja Vesti väljaandja Rukon Info (25 protsenti) ja Ülevenemaaline Laevastiku Traditsioonide ja Reliikviate Fond (25 protsenti).