Kui lähtuda vendade Strugatskite määratlusest, et õnn on õnnetuse puudumine, siis võib möödunud aastat nimetada õnnestunuks, kuna mingeid uusi pingeid ja probleeme ei lisandunud, ütles Uspenski Interfaxile antud intervjuus Eesti-Vene suhetest kõneldes.

Probleemid, mis on esile kerkinud varasemal perioodil, on aga põhimõtteliselt ikka alles. "Kuid võin öelda, et üldine suhete atmosfäär on veidi paranenud," kinnitas Uspenski ning tõi näiteks selle, et 2009. aasta alguses toimusid tõsised konsultatsioonid välisministrite asetäitjate tasemel ning välisminister Sergei Lavrov kohtus rahvusvahelisel konverentsil Eesti välisministri Urmas Paetiga. Lisaks kohtusid kahe riigi kultuuriministrid Laine Jänes ja Aleksandr Avdeejev.

Uspenski sõnul on edusamme tehtud mitmetes mõlemale poolele olulistes küsimustes. Näiteks on toimunud kolm vooru läbirääkimisi Eesti sotsiaalministeeriumi ja Venemaa pensionifondi vahel ning õiguskaitseasutused on teinud koostööd võitluses narkootikumide- ja salakaubaveoga.

Diplomaat avaldas lootust, et lähiajal on võimalik kahe riigi vahel sõlmida sõjahaudade säilitamise ja hooldamise leping.