„Meie riigi jaoks, mis kandis Suures Isamaasõjas tohutuid, eelkõige korvamatuid inimkaotusi, on absoluutselt vastuvõetamatu, et ühe Euroopa Liidu riigi võimud ülistavad avalikult Nürnbergi tribunali poolt süüdi mõistetud natsistlike kurjategijate tegevust, keda esitletakse praeguse poliitilise konjunktuuri meeleheaks „vabadusvõitlejatena”,” öeldakse avalduses.

„Laskmata vaibuda sõdur-vabastaja monumendi Tallina kesklinnast teisaldamise ning sellele järgnenud sündmustega kaasnenud emotsioonidel, ei takistanud Eesti võimud järjekordselt tänasel päeval puhtaks pestud sõjakurjategijate kogunemist, vaid avaldasid sellele politseivalve ja Eesti kaitsejõudude orkestri näol toetust. Oma tervitused saatis veteranidele ka Eesti Vabariigi kaitseminister.

Sellega seoses on raske ette kujutada, et mõnes tsiviliseeritud Euroopa riigis toetataks selliseid ilmingud, sh endiste SS-leegionäride sabatit, ametlikul tasandil, et seda finantseeritaks riigieelarvest, aga koosolekul osalejatele saadetaks riigijuhtide poolt tervitusi.

Sellistele ettevõtmistele läbi sõrmede vaatamist, seda enam nende avalikku toetamist ei saa pidada muuks, kui püüdeks uuesti agressori kasuks ümber kirjutada Teise maailmasõja ajalugu ja tulemused ning see kutsub loomulikult esile seaduslikud pahameelavaldused ja mitteomaksvõtu.”