Vene saatkond kontrollis ajalehes avaldatud infot põhjalikult ning leidis vaid ühe paikapidava fakti — kooliõpilaste reis Peterburi jäi tõepoolest ära. Põhjuseks fakt, et nende dokumendid olid ligi kuu aega vahendusfirmas Serena ning ei jõudnudki viisade vormistamiseks saatkonda, seisab saatkonna avalduses.

“Siirast imestust valmistab Meie Maa ajakirjaniku katse kerge sule viibutusega mustata Vene saatkonna konsulaarosakonna tööd ning soovimatus välja uurida kooliõpilaste poolt niivõrd oodatud reisi nurjumise tegelikke põhjuseid,” teatati saatkonnast.

“Selle asemel keskendub kirjutise autor oma väljamõeldisele „flirtivate nägudega” koolitüdrukute fotodest, unustamata seal juures märkida „jubedat poliitilist sündmustekerist”, mis olevat toimumata reisi „tõeliseks põhjuseks”,” kirjutatakse avalduses.

“Eelkõige tekitab siirast kahetsust fakt, et katses mustata niigi keerulisi Eesti-Vene suhteid on selle näotu väljamõeldise autorid ära kasutanud lapsi. Rääkimata autori niigi hoolimatust suhtumisest oma lugejatesse ja ajakirjandusliku eetika elementaarsete reeglite rikkumisest,” on saatkonna seisukoht.