Pihkva oblast võitis Vene regionaalarengu ministeeriumi rahvuspoliitika konkursi. Agentuuri PLN teatel uuendatakse enne festivali Radaja külas endises Külaotsade talus asuva setu muuseumi alaline väljapanek ning rajatakse seal esinemisplats, kirjutab Võrumaa Teataja.

Festivalile kutsutakse rahvakultuurikollektiive Pihkva oblastist ja mujalt. Korraldajad loodavad, et see mitme rahvuse kultuurifestival Petseri poole Setumaal leiab tunnustuse rahvusvahelisel tasandil.

Uudises pole mainitud, kas festivalile ka Eesti poole setusid kutsutakse. Loota võib, sest Setumaa valdade liit ja Petseri rajooni administratsioon on viimastel aastatel tihedat koostööd teinud.

Setumaa valdade liidu juhatuse esimees Margus Timmo ei näe vajadust nii hästi finantseeritavat festivali omalt poolt rahaga toetada.

„Meie muretseme, et Petseri rajooni Seto selts kõrvale ei jääks. Oleme Petseri poole projekte kogu aeg toetanud. Nüüd, kui nemad korraldavad festivali setude peo nime all, võiksid korraldajad kinni maksta ka meie osalejate kulud,” ütles Timmo.

Seto kongressi vanematekogu liige Ilmar Vananurm on samuti seda meelt, et koostöö võiks jätkuda.