Valimiskomisjoni liige, ühiskondliku organisatsiooni Notšnoi Dozor aktivist Aleksandr Korobov ütles vene kogukonna infoportaalile Baltija.eu, et valimised toimuvad täielikus vastavuses reglemendile ja kella 11-ks laupäeval oli hääletanud juba 30 inimest.

Korobov väitis, et valimisi võib ilma liialdamata nimetada kõige demokraatlikumateks mitte ainult Eestis, vaid kogu Euroopas.

„Ma ei mäleta, et üheski riigis oleks valijal olnud võimalus ise kandidaate nimekirja kanda. Ma arvan, et see praktika lubab rääkida meie valimistest Vene Ülemaalisse Nõukogusse kui kõige demokraatlikumatest ja vabamatest Euroopa Liidu territooriumil,” ütles Korobov. „Muide, üks hääletajatest lisas nimekirja Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare nime. Ja nagu teada, annavad võibolla oma hääled talle enamik vene kogukonna esindajatest Eestis,” ütles valimiste üks initsiaatoritest Korobov.

Valimiskomisjon on mitu korda rõhutanud, et praegused aktivistid, kes esinevad Eesti venelaste ja venekeelse elanikkonna nimel, on kas nimetatud Eesti võimude poolt või pole neil täielikku legitiimsust. Et see viga parandada, pöördus valimiskomisjon vene kogukonna poole, et see ühineks ja valiks demokraatlikul teel oma esindajad, kes esindaksid teda kõigil tasemetel legitiimsemalt.