„Kuna seekord ametlikke kutseid pidustustele pole, siis kõiki, kes saabuvad, võetakse märgina selle kohta, et nende riigid soovivad häid suhteid  Venemaaga ning arendada koostööd,” kinnitas Eesti Päevalehele Dmitri Orlov. „Mulle tundub, et kindlasti oleks tark sõita Moskvasse, kui mina oleksin riigipea.”

Ka tuntud välispoliitikaajakirja Global Affairs Venemaa-väljaande peatoimetaja Fjodor Lukjanov märkis, et Ilvesel oleks mõtet 9. mail Moskvasse sõita, kui Eesti soovib Venemaaga hakata „uuesti atra seadma.

„Aga ausalt öeldes ma ei suuda endale ette kujutada, et Ilves sõidaks 9. mail Moskvasse. Kui Ilves käis eelmine kord Venemaal soome-ugri rahvaste kongressil [2008. aasta suvel], siis ta pidas kõne, milles kasutas väga omapäraseid väljendeid. Tulemuseks oli see, et  selle asemel, et see visiit oleks saanud suhete parandamise sümboliks, juhtus täpselt vastupidi,” ütles Lukjanov.

„Lihtsalt selleks nüüd, et esitada Moskvas oma seisukoht ajaloost, mis võetakse kindlasti vastu provokatiivsena, sellel pole erilist mõtet.”