“Meilt nõutakse piiri ületavate isikute ja sõidukite dokumentide vormistamisaja lühendamist, kuid meie piiriületuspunktide varustamine uute tehniliste vahenditega edeneb väga visalt,” ütles Jaanilinna piirikontrolliosakonna ülem, polkovnik Andrei Mahhov usutluses Loode-Venemaa piirivalvurite häälekandjale Pogranotšnik.

Ta lisas, et Eesti piiripunktide läbilaskevõime on palju suurem, seepärast kogunevadki järjekorrad Venemaa poolele.

Mahhov tuletas meelde, et Venemaa piir Eestiga on nüüd ühtlasi piir Euroopa Liiduga ning muutunud illegaalsetele migrantidele sama ahvatlevaks kui Vene-Soome piir.

Polkovniku sõnul on suurenenud Vene-Eesti piiril kinnipeetava salakauba kogus. Ainuüksi paari viimase päeva kestel tõkestati kolm salaalkoholi ja -tubaka väljaveo katset.

Aktsiisikaupade edasimüük välismaale on muutunud märgatavalt tulutoovamaks, sest hinnad Eestis on Euroopa hinnatasemega ühtlustumas.

Mahhovi sõnul on illegaalsed tubaka- ja alkoholitarned muutumas omaette tööstusharuks ning Eestis salakaubast lahti saada pole mingi probleem.

Ühtlasi teatas ta, et Leningradi oblasti valitsuse otsusel algab sügisel jalakäijate läbilaskepunkti Parusinka ehitus.

Arutamisel on sõiduautode ja veokite kontrollosakondade ümberseadmestamine ning lisasilla rajamine üle Narva jõe veoautodele, suunamaks liiklust Jaanilinna piirest välja.