Seni pole vene erakondadel valimistel edu olnud ja vaatlejad ning teised erakonnad on ka võimaliku uue partei väljavaadete suhtes pigem skeptilised, vahendas ETV24 “Aktuaalset kaamerat”.

Konstitutsioonierakonna poliitnõukogu kiitis täna suunavõtu ühinemiseks Vene Erakonnaga põhimõtteliselt heaks, kuid mingit selget otsust ei langetanud.

“On ette valmistatud vene erakonna poolt mõningad dokumendid, õigemini öelda terve pakett dokumente, kuidas nemad näevad ühinemisprotsessi. Sellele on mõned meiepoolsed vastuväited. Kuid läbirääkimiste protsess käib,” rääkis Konstitutsioonierakonna esimees Sergei Jürgens.

Vene erakonna liidri sõnul on tema partei liitumiseks valmis.

“Meie poolt on kõik tehtud ja on isegi erakondade vahelised kokkulepped mingil määral juba saavutatud,” märkis Vene Erakonna Eestis esimees Stanislav Tšerepanov.

Konstitutsioonierakond kaalub samal ajal teisigi ühinemisvõimalusi.

“Meil on ettepanek veel näiteks Eesti vasakparteilt ja meil eestseisus isegi moodustas töörühma, kes hakkab läbirääkimisi pidama vasakparteiga,” avaldas Jürgens.

Ebaselge on tulevase partei ideoloogiline platvorm. Kui Konstitutsioonierakond esindab vasakpoolset ilmavaadet, siis Vene erakond positsioneerib end pigem konservatiivse parteina.