Konkursil kandideerisid inimesed üle Eesti, nende hulgas nii eesti keele õpetajad kui ka keeleõppega mitteseotud inimesed, teatas Avatud Eesti Fond.

“Kui me enne konkurssi ei teadnud täpselt, kas eestlased soovivad vene õpetajaid keeleõppel abistada, siis nüüd võime öelda, et paljud inimesed on valmis aitama vene keelt kõnelevaid õpetajaid eesti keele omandamisel. Selline positiivne hoiak on väga oluline paremaks üksteisemõistmiseks,” selgitas Avatud Eesti Fondi lõimumisprogrammi koordineerija Jelena Katsuba.

40 mentorit seovad end projektiga järgmiseks kaheks aastaks. Esimesel aastal läbitakse mitmekülgne koolitusprogramm, mille oluline osa on Briti Nõukogu poolt rahvusvaheliselt välja töötatud kultuuritundlikkuse treening. Teisel aastal toetavad mentorid keeleõppijaid, aidates neil vabaneda hirmust eesti keele kasutamise ees, tõsta nende eneseusaldust eestimaalastena ja tuua nad Eesti kultuuriruumi.

Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest rahastatavat individuaalse eesti keele õppe projekti viib läbi Integratsiooni Sihtasutus, projekti partnerid on Avatud Eesti Fond ja Briti Nõukogu esindus Eestis.