"Me ei ole tõstatanud ega kavatse kunagi tõstatada küsimusi territooriumide omandamisest või režiimi muutmisest territooriumidel. Me ei ole kunagi seadnud eesmärgiks kasutada riikidevahelistes suhetes vägivalda," ütles Dengin BNS-ile, kinnitades, et liberaaldemokraatlik partei ei ole radikaalsete vaadetega, ning et "Eesti elanikel ei tohiks selles osas mingeid kartusi olla".

"Me ei ole kunagi teinud negatiivseid avaldusi Eesti kohta. Meie üksikud avaldused olid kas kontekstist välja rebitud või valesti tõlgendatud," märkis poliitik.

Dengin väljendas samuti lootust, et "Venemaa kodanikud kuulevad edaspidi vähem Vene-vastaste erakondade tegevusest Eesti territooriumil" ning kinnitas, et "Venemaa territooriumil pole ühtegi Eesti-vastast parteid. Meie riigis suhtuvad kõik austusega Eesti ja tema kodanike vastu".

Tema sõnul on liberaaldemokraatide noortetiival olemas eraldi poliitika Balti riikide suhtes.

"Jah, selline poliitika on olemas, ning me tõepoolest tähtsustame tõsiselt seda suunda. Me oleme naabrid ning see tegur suudab minu arvates üsnagi tõsiselt mõjutada riikidevaheliste suhete väljavaateid," sõnas ta.

"Me pole sõjaliste konfliktide tasemel praktiliselt vaenutsenud, ning mitte mingeid globaalse ulatusega vaidlusi pole meie vahel sisuliselt olnud. Me sooviksime suhete lõplikku normaliseerumist kõigi kolme Balti riigi kodanikega ning selles mõttes huvitab meid eriti Eesti," lisas ta.

Dengini sõnul kavatseb noorteorganisatsioon seada sisse kontakte Eesti noorteühendustega ning teha nendega koostööd.

"Me ei pea häid ja sõbralikke suhteid Venemaa ja Eesti vahel utoopiaks, kohtugem ja suhelgem, noortel on piisavalt suur ring ühiseid huve," osutas ta.

"Olime tõeliselt rõõmsad selle üle, et Eesti president Toomas Hendrik Ilves osales 9. mail Punasel väljakul toimunud paraadil. Hindame seda vaid positiivsest küljest ning oleme veendunud, et sellise sammu tagajärjed on täiesti käegakatsutavad suhete täieliku normaliseerimise mõttes Venemaa ja Eesti vahel," kinnitas poliitik.

Ta ütles samuti, et peab Venemaa praeguse juhtkonna poliitikat Eesti suhtes "adekvaatseks ja vastuvõetavaks".

"Ent loomulikult sooviks edasist paranemist, et mitte kellelgi ei tekiks tundeid määratlematusest, kahtlusi, mis puudutavad suhete arengut Venemaa ja Eesti vahel. Suhted peavad olema soojad, pidevad, avatud ja mis peamine - aktiivsed," ütles Dengin.

Samal ajal märkis ta, et liberaaldemokraatide noortetiib hindab positiivselt Seligeri laagrit.

"Suhtumine on positiivne, kuna see on üritus, tänu millele suur osa noortest tuttavaks saab ja suhtleb. Minu hinnangul on foorumi peamine idee selles, et koguda kokku noored kogu Venemaalt ühele platsile ning luua tingimused terveks konkurentsiks ja otsedialoogiks, mis ei sõltuks nende poliitilistest vaadetest ja eelistustest. Seda tulekski silmas pidada," selgitas ta.