Tallinna abilinnapea Liisa Pakosta sõnul on otstarbekas, kui loodav linnaasutus Vene Kultuurikeskus on renoveerimisetapis linnakantselei haldusalas, mis võimaldab keskuse varaküsimusi paremini lahendada.

Linnakantselei hakkab korrastama Vene kultuurikeskuse hoonega seotud rendilepinguid ja välja selgitama investeerimisvajadusi.

Volikogu keskfraktsiooni liige Jaak Vihmand tegi volikogule ettepaneku nimetada Vene kultuurikeskus ümber Mere kultuurikeskuseks.

Vihmandi sõnul on Tallinnas Sakala tänaval Sakala kultuurikeskus ja Salme tänaval Salme kultuurikeskus. Mere puiesteel oleks asjakohane Mere kultuurikeskus, sest see polegi põhikirja järgi mõeldud ainult vene kultuuri tarvis, selgitas Vihmand.

Vihmandi ettepanek ei leidnud aga volikogu toetust.

Koordineerimiseks vene kultuuriseltsidega koostööd asutati Tallinna volikogu otsusega tänavu 8. veebruaril linnaasutus Vene Kultuurikeskus.

Vastavalt linnavalitsuse märtsis tehtud korraldusele võtab linnaasutus Vene Kultuurikeskus linna elamumajandusametilt üle hoone haldamise ja majandamise, tasub kõik kohustuslikud maksud ning kindlustab hoone 20 miljoni krooni ulatuses.

Vene kultuurikeskuses asuvaid ruume võib linnaasutus anda allrendile üksnes neile, kelle põhitegevus on seotud keskuse tööga.

Mere puiestee 5 hoone oli alates 1993. aastast antud rendile ASle Rukon Vene kultuurikeskusena. Rendileping lõpetati möödunud aasta lõpus.

AS Rukon oli hoones asuvate ruumide haldamiseks sõlminud 37 allrendilepingut.

Tallinna linna tänavuses eelarves on hoone remondiks ja projekteerimistöödeks ette nähtud viis miljonit krooni. Kui on olemas tellija, saab järgmisel aastal alustada hoone kapitaalremondiga, rääkis Mõis. Tema sõnul võib hoone kapitaalremont maksma minna kuni 50 miljonit krooni.