Piirivalveameti andmetel oli Venemaa lipu all sõitev 55 meetri pikkune külmutuslaev Aldabaran 1100-tonnise külmutatud kalalaadungiga teel Peterburi, kui ta südaöö paiku Tahkuna tipust seitsme miili kaugusel madalikule sõitis.

Laeva meeskond teatas piirivalvele, et inimestele ega keskkonnale ohtu ei ole, samuti ei täheldata alusel märgatavaid vigastusi.

Esialgsetel andmetel istub laev madalikul kinni keskkohaga, aluse vöör ja ahter on vabas vees, teatas piirivalveameti pressiesindaja BNS-ile.

Kuni kella kaheksani püüdis laevameeskond alust oma jõududega madalikult lahti saada, kuid kell 8.25 pöörduti abipalvega Tallinna merevalvekeskuse poole.

Veid pärast kella 10 edastas Tallinna merevalvekeskus oma Peterburi kolleegidele hättasattunud laeva agendi ja operaatori kontaktandmed ning nood peavad vastu võtma otsuse edasise tegevuse kohta. Tõenäoliselt vajab laev madalikult pääsemiseks puksiirabi.

Sündmuskohal puhub kolmapäeva hilishommikul loodetuul kiirusega kaheksa meetrit sekundis, laine kõrguseks on üks meeter.