Konverentsi ühe korraldaja, Narva Kolledži direktori Katri Raigi sõnul on konverentsil osalemine pedagoogidele eelkõige hea võimalus oma töökogemusi tutvustada, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

„Ühised väljakutsed ja emakeel ühendavad inimesi. Seepärast on suurepärane tava, et kord aastas tulevad kokku venekeelsete koolide õpetajad ja arutavad omavahel Eesti hariduse sõlmprobleeme. Konverents on ühtlasi tunnustusüritus meie tublidele õpetajatele,“ ütles Raik.

Konverentsi eesmärk on arutada uue riikliku õppekava põhimõtete rakendamise võimalusi läbivate teemade abil ning see on suunatud eelkõige Eesti venekeelsete koolide ja koolieelsete lasteasutuste õpetajatele ning koolijuhtidele. Töö toimub kaheksas temaatilises rühmas, ettekandega esineb 35 pedagoogi, omavalitsuse töötajat ja Narva Kolledži õppejõudu. Plenaaristungil esinevad haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis, üldharidusosakonna juhataja Irene Käosaar ja õppekavaspetsialist Einar Vära.

Konverentsi korraldavad koostöös haridus- ja teadusministeerium ja Tartu Ülikooli Narva Kolledž ning sellest võtab osa ca 400 pedagoogi.