Ilves allkirjastas esmaspäeval Kadriorus otsuse, millega ta kuulutas erakooliseaduse muutmise seaduse välja, selgub presidendi kantselei dokumendiregistrist, kirjutab BNS.

Mittetulundusühing Vene Kool Eestis saatis neljapäeval president Toomas Hendrik Ilvesele pöördumise, paludes jätta riigikogus eelmisel nädalal vastu võetud erakooliseaduse muudatused välja kuulutamata.

Ühendus märkis pöördumises, et presidendil on õigus jätta seadus välja kuulutamata ja saata see koos motiveeritud otsusega 14 päeva jooksul arvates saamise päevast riigikogule uueks arutamiseks ja otsustamiseks.

"Kooskõlas vastuvõetud parandustega võib erakooli, kus õppekeeleks on muu keel peale eesti keele, asutamise kinnitada kohalik omavalitsus, kui selleks on olemas valitsuse luba. Kuid ei erakooliseaduses ega ka põhikooli- ja gümnaasiumiseaduses ei ole märgitud täpseid kriteeriume, mille alusel võib vastu võtta selliseid otsuseid. See võib põhjustada ja põhjustab juba vastuvõetud otsuste venitamist valitsuses endas ja faktiliselt põhjustab põhiseaduse sätete saboteerimist, kus on sätestatud, et õppekeele rahvusvähemuse õppeasutuses valib õppeasutus," seisab MTÜ Vene Kooli pöördumises.