Komplekti kuulub suuremõõtmeline illustreeritud Eesti kaart ja 15 plakatit, mis tutvustavad Eesti maakondi, teatas sihtasutus. Kaardil kujutatakse joonistena Eesti elu-olu 21. sajandi alguses.

Kaardil näidatakse kunstniku joonistustena Eesti vaatamisväärsusi, eestlaste igapäevaelu ja riigikaitset. Nii võib kaardilt leida sõdurite telklaagri Meegomäel, Pärnumaalt suure metsaveoauto, Kehrast paberivabriku, Peipsi järvest siiaparve ja Kihnu saarelt külgkorviga mootorratta.

Igal maakonna plakatil on kujutatud maakonna kontuurkaart, maakonna lipp ja vapp. Samuti on plakatil esitatud kõige olulisemad andmed maakonna kohta: maakonnakeskus, elanike arv, põhilised tegevusalad ning loodusressursid.

Maakonna plakatil on iseloomulik vaade ka maakonnakeskusest ja loodusmaastikust. Peale selle on plakatil kujutatud vähemalt neli maakonna kõige olulisemat kultuuriloolist, ajaloolist või looduslikku vaatamisväärsust.

Eesti muukeelsed koolid saavad materjalid tasuta. Kõik kulud kaardi ja plakatite loomiseks kaetakse Euroopa Liidu Phare eesti keele õppe programmi vahenditest.

Regio võitis tellimuse Phare programmi korraldatud konkursil.