"Meil ei ole iial olnud mingeid vihjeidki, rääkimata mingite Eestile kallale tungimise plaanide väljatöötamisest," ütles maavägede peavalitsuse endine ülem kindralpolkovnik Bukrejev BNSi teatel neljapäeval Interfaxile, kommenteerides Laari sõnu Delfile antud intervjuus.

Tema sõnul ei ole Lääne-Venemaa sõjaväeringkonnas mitte ühtegi tankibrigaadi ja isegi mitte tankipolku, seega olevat Eesti ministri kartused asjatud.

"Ma ei välista, et Eesti otsib võimalusi selleks, et lääs pööraks tähelepanu Eesti armee seisukorrale. Ja minister ei leidnud hirmsamat ohtu kui Vene tankid," rõhutas kindralpolkovnik Bukrejev.

Kaitseminister Mart Laar ütles teisipäeval Delfis lugejate küsimustele vastates, et Eesti suudab venelaste tankid konflikti korral peatada enne sügavale sisemaale tungimist ja enne NATO abi saabumist.

"Kui Gruusia suutis hakkama saada sellega, et vene tankidel jäi 90 kilomeetrine vahe Tshinvali ja Thbilisi vahel läbimata, siis miks ei peaks Eesti seda suutma? Meie kaitseväe võimekus ja ka plaanid on selleks igati suutelised ning vastavad ettevalmistused on tehtud. Juba aktiivne suundlaengute kasutamine ning teetõkked koos sildade õhkimisega suudavad tankide liikumist oluliselt pidurdada," kirjutas Laar online-intervjuus lugeja küsimusele vastates.