„Baltimaade tegevus, kes üritavad ajalugu ümber kirjutada ja kustutada oma kodanike mälust minevikusündmusi, on ületanud juba kõik mõistlikkuse piirid,” seisab ajalehes Smena avaldatud häkkerite pöördumises.

Pärast seda kui Leedu võrdsustas Nõukogude Liidu ja Teljeriikide (Saksamaa, Itaalia jt) sümboolika, laienes lisaks poliitikutele ja diplomaatidele leedulasi kritiseerivate inimeste ring - sõja „tulistele kommunistliku režiimiga võitlejatele” kuulutasid ka Venemaa häkkerid.

Arvutihuligaanid otsustasid ühendada oma jõud ning korraldada massilisi rünnakuid Leedu, Läti ja Eesti administratiiv- ja riiklike struktuuride vastu. Nende arvates suhtutakse neis riikides venelastesse kõige halvemini. Lisaks on punatäht, sirp ja vasar – mille all häkkerite esivanemad materdasid „fašiste” karmilt keelatud.

Häkkerite arvates peaksid Balti riikide „põliselanikud” nende esiisadele vabastamise eest tänulikud olema, muidu poleks seda iseseisvust millega ärbelda ja rahvust üldse olemas. Samuti on löögi alla sattunud ka Ukraina, sest Kiievi võimud soovivad ühineda Vene deržaava „igipõlise vaenlase” NATO-ga.

„Kogu riigi (Venemaa) häkkerid otsustasid ühineda, põhjuseks Lääneriikide ülbe käitumine. Meid on ära tüüdanud NATO lähenemine meie kodumaa piiridele, Ukraina poliitikud, kes on unustanud oma rahva ja mõtlevad vaid oma huvidele. Ära on tüüdanud Eesti võimud, kes ülbelt ja avalikult kirjutavad ümber ajalugu ning toetavad fašismi. Stopp, aitab!” – seisab Runeti avarustes levitatud arvutihuligaanide avalduses.

Häkkerite plaani kohaselt muudetakse küberrünnaku käigus täielikult rünnatavate Balti riikide kodulehekülgede kujundust. Praeguse info asemel hakkavad kodulehtede külastajad nägema suuri punatähti, Riiat, Tallinna ja Vilniust „fašistidest” vabastanud sõdurite fotosid ning üleskutseid mitte unustada minevikku.

Vene ajaleht Smena märgib, et kui õilsaks ka häkkerid oma aktsiooni ei peaks, on tegemist ebaseadusliku tegevusega ning iga kuritegu, hoolimata sellest kas see on sooritatud reaalses või virtuaalses maailmas, peab saama karistatud.

Väljaanne kutsub arvutihuvilisi noorukeid mõelda järele ja rakendada oma laialdased teadmisi näiteks hoopis mõne Vene riigile kasuliku ja seadusliku süsteemi loomisele, mis kaitseks teda välisrünnakute eest.